Waarom fietsen in corona-tijd goed is

5 redenen waarom fietsen in corona-tijd goed is


Waarom fietsen in corona-tijd goed is


Basil komt met 5 redenen waarom het juist nu goed is om te gaan fietsen. Voldoende beweging verhoogt je weerstand en daarmee bescherm je je beter tegen corona.

 1. Fietsen versterkt je immuunsysteem

  Fietsen heeft een positief effect op de gezondheid van nagenoeg alle mensen. Bij fietsen worden je luchtwegen namelijk goed geventileerd en wordt het bloed beter aangevoerd, zo stelt de Duitse viroloog Michael Barczok in het Duitse blad Der Spiegel*): “Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming.”
  Fietsen zorgt er bovendien voor dat je in de buitenlucht meer zuurstof binnen krijgt. En dat is gezond; voor je geheugen, je huid en je longen. Ook bouw je meer vitamine D op, wat bijdraagt aan je weerstand, een beter humeur en slaap. En fietsen zorgt voor een lagere bloeddruk en is het goed voor diabetici.

 2. Al fietsend krijg je de dagelijkse portie beweging

  De fiets is altijd een goed vervoersmiddel, zeker nu het coronavirus rondwaart. Nu de sportscholen dicht zijn en veel mensen vanuit huis werken, is het echter lastig om aan je dagelijkse portie beweging te komen. Het RIVM adviseert hierin: ‘Doe 150 minuten per week verspreid over diverse dagen aan matige intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen.’ Dus pak je dagelijkse broodnodige beweging en ga fietsen

 3. De fiets als alternatief voor het OV: bescherm jezelf én anderen

  Door te fietsen blijf je niet alleen op afstand van anderen, maar verklein je ook het risico van besmetting door het aanraken van oppervlakken. Bij het reizen met het openbaar vervoer bijvoorbeeld is het risico van besmetting door het aanraken van oppervlakken veel groter. Het virus is in staat om een langere tijd te overleven op oppervlakken en kan daardoor nog steeds besmettelijk zijn. “Elke aanraking in het openbaar vormt daarmee fundamenteel risico”, aldus Barczok in het artikel in Der Spiegel. Door te fietsen in plaats van het openbaar vervoer te nemen, vermijd je veel risico’s voor jezelf en anderen.

 4. Met fietsen houd je automatisch afstand

  De fiets vormt volgens Barczok de “perfecte vorm van zelfbescherming”. Je houdt namelijk op de fiets afstand tot anderen. Daarmee is de kans dat je de microdruppels – die het virus overdragen – volgens Barczok tijdens het fietsen inademt, “nagenoeg nul”. Ook volgens het RIVM is naar buiten gaan geen probleem, mits je je houdt aan de opgestelde richtlijnen.

 5. Van fietsen word je gelukkiger

  Nu veel mensen stress ervaren door alles wat het virus met zich meebrengt, is ontspanning erg belangrijk. Misschien is de laatste tip daarom wel het belangrijkste (en het leukste): door in de buitenlucht te fietsen, geef je je lichaam én je geest de mogelijkheid om te ontspannen. En, ook erg fijn: het gelukshormoon endorfine komt vrij tijdens het fietsen. Je wordt er dus echt gelukkiger van een stukje fietsen. Dus pak die fiets en maak dagelijks een mooi rondje.

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Zomervakantie 2022

Sluitingsperiode zomervakantie

Coronavirus - Update

Update Coronavirus

Vakantie

We zijn gesloten vanaf zaterdag 23 juli t/m zaterdag 13 augustus 2022

Klik voor meer info hier >


Openingstijden

Maandag:  8.30-12.30 13.30-18.00
Dinsdag:  8.30-12.30 13.30-18.00
Woensdag:  Gesloten
Donderdag:  8.30-12.30 13.30-18.00
Vrijdag:  8.30-12.30 13.30-18.00
Zaterdag:  8.30-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Afwijkende openingstijden staan vermeld onder Nieuws.

Vrijdagavond alleen op afspraak geopend.


Contactgegevens

Facebook


Financiering